Lijstenmakerij

 

Heeft u een mooi schilderij, speciale foto of borduurwerk dat wat extra aandacht verdient? Stap dan eens binnen bij lijstenmakerij Slort! Het goed inlijsten van een item is immers een vak apart wat wij uitzonderlijk goed verstaan. Zo kunt u onder andere een:

  • poster
  • aquarel
  • olieverfschilderij
  • voetbalshirt
  • puzzel
  • borduurwerk
  • foto’s

maar ook kinderschoentjes, medailles, petjes etc. in laten lijsten.

U ziet, wij kunnen voor u bijna alles inlijsten. U zult versteld staan van de mogelijkheden die een lijstenmaker u te bieden heeft. Door de grote variatie in lijsten heeft u een ruime keuze in schilderijlijsten die mooi aansluiten bij het in te lijsten werk.

In ons atelier heeft u tevens de keuze uit een groot aantal verschillende passe-partouts, welke uw werk nog meer tot zijn recht laten komen. Een kleurtje, linnen, verdiept of met lijntjes? Het kan net dat beetje extra aan uw werk geven.

En laten we de keuze van het glas niet vergeten. Naast het “gewone” schilderijglas, kunt u bij ons ook kiezen voor ontspiegelend,  UV-werend of museumglas, om uw werk nog beter tot zijn recht te laten komen.

U kunt bij ons ook terecht voor

Handgemaakte lijsten

Het vervaardigen van een handgemaakte ornamentlijsten is een bewerkelijk proces welke veel tijd in beslag neemt. Het ambachtelijk proces wordt nog slechts in een aantal bedrijven uitgevoerd. Een handgemaakte lijst, ook wel atelierlijst of museumlijst genoemd, kan in elke gewenste kleur, maat en afwerking gemaakt worden. Doordat de uitgekozen lijst in elke gewenste kleur vervaardigd kan worden sluit deze uitstekend aan bij uw kunstwerk.

De handgemaakte lijsten worden over de hoek afgewerkt, waardoor het geheel een chique uitstraling krijgt.

Ondanks het arbeidsintensieve proces is een handgemaakte lijst zeer goed betaalbaar. In vergelijking met een “normale houten lijst” is het prijsverschil vaak slechts enkele procenten.

Canvas opspannen

Een foto die u heeft laten drukken op canvas of u een doek wat u uit het buitenland heeft meegenomen kunt u bij ons laten opspannen. Het opspannen van canvasdoek of linnen gebeurt met speciaal gereedschap. 

Om het doek of linnen strak te krijgen wordt deze aan spielatten bevestigd. Zodra het canvasdoek is opgespannen kan deze in elke gewenste lijst worden gezet.

Afstandhouder

Om er voor te zorgen dat het kunstwerk en het glas elkaar niet raken wordt er een afstandhouder gebruikt. De afstandhouder is een strip die veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid tussen het glas en het kunstwerk stabiel houdt. Een passe-partout is in feite ook een afstandhouder.

Baklijsten

Baklijsten zijn houten lijsten waar het in te lijsten werk niet achter de lijst komt maar er zwevend in wordt gemonteerd. Deze methode is speciaal bedoelt voor het inlijsten van opgespannen canvas of panelen. 

Doordat het in te lijsten werk aan de achterzijde wordt bevestigd lijkt dit werk los in de baklijst te hangen. Deze manier van inlijsten geeft een modern effect.

Baklijsten zijn in verschillende uitvoeringen, breedtes en kleuren verkrijgbaar en kunnen in elke gewenste maat worden vervaardigd.

Opplakken

U heeft het vast wel eens meegemaakt? Zelf een foto in een lijst gezet en nog geen week later zit deze foto golvend in de lijst of plakt deze foto aan het glas.

Door een foto op een stevige ondergrond volledig op te plakken, voorkomen wij dit euvel. Tevens kan een passe-partout of een zogenaamde spacer ervoor zorgen dat de foto niet in contact kan komen met het glas.

Conserverend inlijsten

Om uw kunstwerk een lange levensduur te geven is het aan te raden het conserverend te laten inlijsten. Met conserverend wordt bedoeld, dat het werk nog vele generaties mooi blijft en niet wordt aangetast door zuren uit kartonnen. Bij het conserverend inlijsten worden alleen materialen gebruikt die het kunstwerk niet aantasten.
Wij kunnen er voor zorgen dat het kunstwerk dusdanig beschermd wordt dat aantastingen tot een minimum worden beperkt.

Houten lijsten

Houten lijsten zijn in vele uitvoeringen en breedtes te verkrijgen. Bij lijstenmakerij Slort vindt u een groot assortiment houten lijsten in verschillende stijlen en heeft u een keuze uit wel 2000 profielen.
Door het grote aanbod houten lijsten is het soms lastig een keuze te maken. Wij hebben door jarenlange ervaring een goede kijk op wat mogelijk is en helpen u graag door verschillende mogelijkheden te laten zien.
Door de verschillende profielen die in het assortiment van houten lijsten aanwezig zijn, zit er altijd een lijst bij die uitstekend bij uw kunstwerk past.
Heeft u een mooie houten lijst nodig? Kom dan eens met uw kunstwerk vrijblijvend bij ons langs. U zult versteld staan wat een mooie lijst met uw kunstwerk doet.

Wissellijsten

Een wissellijst om een mooie foto of poster in te plaatsen, hebben wij in verschillende standaard maten en kleuren.

Een houten- of een aluminium wissellijst wordt veelal geleverd met gewoon glas. .

De voordelen van onze standaard aluminium en houten wissellijsten:

4 punts ophangsysteem
Roestvrijstalen onderdelen
Extra harde achterkant
Beschermhoekjes voor transport
Geslepen glasrand
Zuurvrij inlegvel

Komt u gerust langs in onze winkel, wij adviseren u graag!